WELKOM! SCHOOLJAAR 2016-2017

Lieve kinderen van groep 3B,

We gaan dit jaar heel veel leren, zoals lezen, schrijven en rekenen.

We moeten best hard werken en goed opletten. Gelukkig hebben we ook nog genoeg tijd over om te spelen en andere leuke dingen te doen.

Op maandag,dinsdag en vrijdag  is juf Deborah in de klas.

Op woensdag en donderdag Juf Maudy.

Er zitten dit schooljaar 25 kinderen in de groep!

Alle meisjes:

Juliette, Ysra, Paulina ,Bodi, Sterre, Luna-Fay, Laura, Eline, Moon, Yndi, Feline,Tara,Sarah en Louise.

Alle jongens:

Floris,Sybrand, Darjan, Jan, Duuk, Olivier, Thijs, Kai, Scott, Jillis,  en Thomas.

klik op het plaatje

over de klas.

Gymnastiek

Woensdag gym van de vakleerkracht: meester Kees.

Vrijdag gym van: juf Maudy

Graag de gymspullen in een aparte tas mee naar school!

(in de gymtas graag ook gymschoenen! liefst met klittenband

Op vrijdag kunnen de kinderen hun gymtas mee naar huis nemen om de spullen te wassen.

Fietsen.
Waar zetten we onze fietsen?

Sommige kinderen komen met de fiets naar school. De plek waar je je fiets kan neer zetten is aan de voorkant van de school of aan de Asserstraatkant.
(de plaats waar alle fietsen van groepen 3 t/m 6 zullen staan) Natuurlijk zet je je fiets in een rek, zodat er in de pauze niemand over je fiets valt.

Groepsnieuws en AGENDA.

Onder het kopje groepsnieuws zijn alle nieuwtjes en wetenswaardigheden te vinden, die belangrijk zijn voor groep 3B.

In de AGENDA staan belangrijke data, zoals feesten etc.We proberen dit schooljaar deze site goed bij te houden en vaak te voorzien van berichten.Leuk om regelmatig te kijken.

Natuurlijk worden er ook dit jaar weer foto's gemaakt voor ons fotoalbum.

Onder het kopje 'fotoalbum' onderaan deze pagina zullen foto's komen van groepsactiviteiten.

Heeft u foto's die u ook leuk lijken voor de site, laat dit dan aan ons weten.
Dan kunnen wij ze plaatsen.

Wat heb ik nodig in groep 3?

De kinderen mogen allemaal een eigen etui meenemen naar school. Het liefst een niet al te grote, dan past hij netjes in je eigen kastje.

Zo af en toe mogen kinderen speelgoed meenemen naar school.

Liever geen grote voorwerpen en/of spelcomputers.

Pauzes in de klas:

Om 10.30 uur nemen we een hapje en een drankje! De kinderen stoppen het hapje/drankje in de bak die op het tafelgroepje staat.

Om 11.45 uur beginnen we met de lunch, hierbij zal de overblijf aanwezig zijn! Om 12.30 uur zal de eigen juf dit buiten weer overnemen.

De lunch houden de kinderen in de tas! De tassen hangen de kinderen in de ochtend aan de kapstok.

Hoe vieren we dat in onze groep?
Het is altijd een groot feest voor de kinderen, "hun
verjaardag".

Zingen/trakteren/klassenrond: In de klas wordt dat na het buiten spelen gevierd met toezingen van de jarige, waarna ze trakteren. Vervolgens mogen ze met twee vriendjes of vriendinnetjes langs de andere groepen 3 met hun traktatie voor de
leerkrachten. Ze hebben dan een mooie kaart bij zich, waar de leerkrachten iets op schrijven.

Tips voor de traktatie: stukjes kaas, rozijnendoosjes, snoep ketting (drop + chips eraan ) Liever geen lolly's (te gevaarlijk in de klas met 24 klasgenootjes).

Uitnodigingen: Naast het verjaardag vieren in de klas wordt ook vaak
thuis een feestje gevierd. De kinderen worden dan uitgenodigd met een uitnodigingskaart. Uiteraard worden dan niet alle kinderen uit de groep uitgenodigd. Daarom een verzoek om de uitnodigingen niet in de klas uit te delen. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen. Na schooltijd buiten is daar vast wel tijd voor.

Waar kan ik informatie over de klas vinden.

U kunt informatie vinden op deze website. Ook in de nieuwsbrief staan handige tips & weetjes.

Op de deur bij de klas hangt ook vaak belangrijke informatie over de klas. Let dus goed op! Dat u niks mist.

FOTOALBUM

Hier komen alle foto's van de groep te staan!

wordt vervolgd.