De groepen 7

Wij zijn de leerkrachten van de groepen 7 :

juf Janneke, juf Gerdien, meester Raymond, juf Eva, juf Marian en juf Sharon.

Op deze site is algemene informatie over de groepen 7 te vinden. Bij sommige vakken staan er ook linkjes naar 'downloads'. Als je op deze klikt, kunt u de bestanden opslaan op de computer.

Actuele informatie is te vinden onder 'groepsnieuws'. Let wel; elke groep 7 heeft ook een eigen pagina, waar meer informatie te vinden is!

Entreetoets

Dit jaar vindt de Entreetoets plaats. Meer informatie volgt nog.

Taal

In de groepen 7 maken wij voor zowel het taalonderwijs, als het spellingsonderwijs, gebruik van de methode Taal Actief.

Om spelling thuis te oefenen, zijn hier de woordpakketten te downloaden:

- Woordpakket 1

- Woordpakket 2

- Woordpakket 3

- Woordpakket 4

- Woordpakket 5

- Woordpakket 6

- Woordpakket 7

- Woordpakket 8

- Woordpakket 9

- Woordpakket 10

Downloads werkwoordspelling:

- Denkstappenkaart

- 't Sexy fokschaap

Verder zijn er ook diverse sites waar (werk)woorden geoefend kunnen worden:

- woordpakketten oefenen

- werkwoorden op onlineklas.nl

- zinsontleden op onlineklas.nl

Docu

In ons mooie documentatiecentrum werken wij in groep 7 één keer in de week aan:

- het maken van een PowerPoint over een land,

- Veilig Internetten met een lesprogramma van Stichting Kennisnet

- het schrijven van verhalen

Verkeer

De JeugdVerkeersKrant (JVK) gebruiken wij om verkeerseducatie te geven in groep 7. Dit schooljaar verschijnen er van dit verkeerswerkblad acht nummers.

Waarom JVK?

De JeugdVerkeersKrant is een hulpmiddel om leerlingen meer te leren over hun deelname aan het verkeer. Het werkblad wordt gebruikt om ze op een eenvoudige en aansprekende manier de belangrijkste verkeersregels te leren. Bijvoorbeeld: hebben kinderen een eigen mening over veiligheid in het verkeer? Hoe zit dat nu met al die voorrangsafspraken?

JVK bespreekt afwisselende verkeerssituaties in de eigen omgeving en leert kinderen, als voetganger én als fietser, rekening te houden met anderen in het verkeer.

Bovendien wil het verkeersblad leerlingen:

• leren dat verkeer wordt bepaald door menselijk handelen. Niet iedereen houdt zich, om welke reden dan ook, altijd aan de verkeersregels;
  • voorbereiden op het schriftelijk verkeersexamen;
  • een positief kritische houding aanleren richting de maatschappelijke aspecten van verkeer;
  • stimuleren zelf actief bij te dragen aan hun eigen verkeersveiligheid.

Internet

JVK verschijnt niet alleen in de vorm van een werkblad. Leerlingen kunnen ook terecht op een aparte site van Veilig Verkeer Nederland. Daar kunnen ze zich op een speelse, maar informatieve manier verder verdiepen in een te kiezen nummer. http://www.veiligverkeernederland.nl/kids/jeugd-verkeerskrant

Nieuw in groep 7!

Terwijl ze nog op de basisschool zitten, komen kinderen al in allerlei situaties Engelse woorden, zinnen en teksten tegen. Engels is overal, dus waarom niet in de klas? The Team is een originele en aantrekkelijke methode, waarmee kinderen op een vanzelfsprekende manier Engels leren.

Susan, David, Robin en Kate, de vier leden van The Team, maken van Engels een vak waar iedereen enthousiast van wordt. Daarom is Engels leren met The Team zo vanzelfsprekend!

(bron: http://www.noordhoffuitgevers.nl)

Op school krijgen de kinderen ongeveer om de twee weken een woordenlijst mee. Deze moet van zowel van het Nederlands naar het Engels, als van het Engels naar het Nederlands geleerd worden.
Dit kan onder andere op de computer via de website: http://www.wrts.nl/.

Klets!

Onder de noemers 'De ander', 'Ik', 'Ik en de ander' en 'De ander en ik' worden met behulp van tekeningen, verhalen, gedichten en spelvormen thema's behandeld als: verschillen tussen mensen, gevoelens, pesten, weerbaar zijn, hulp vragen en problemen oplossen.

Kinderen ontvangen een eigen werkmapje waarin zij hun opdrachten kunnen bewaren.