WELKOM OP DE SITE VAN GROEP 3e( schooljaar 2016-2017)

Op deze website kunt u de laatste nieuwtjes en informatie over onze groep vinden.

Juffen
Op maandag t/m woensdag werkt juf Mandy.
Op donderdag en vrijdag werkt juf Annemieke.

In groep 3e zitten 12 jongens en 14 meisjes.
Alle meisjes:
Anna, Brem, Elif, Emma, Evelien, Katie, Lara, Lola, Madelief, Rosa, Valeria, Wende, Yasmine, Jaylin

Alle jongens:
Daniël, Dennis, Douwe, Jan, Kierubel, Lode, Max, Siebe, Olivier, Timon, Vigo, William

Heel veel plezier in groep 3e!

Klik op het plaatje

Wat heb ik nodig in groep 3e?
De kinderen mogen allemaal een eigen etui meenemen naar school. Het liefst een niet al te grote, dan past het netjes in je eigen kastje.

Zo af en toe mogen kinderen speelgoed (zonder geluid) meenemen naar school.
Liever geen grote voorwerpen en ook niet iedere dag. De juf zal het met de kinderen bespreken als het speelgoed mag worden meegenomen. Vaak hangt er dan een aankondiging op de deur van de klas.

Allergie
Als uw kind een allergie heeft, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk aan de leerkrachten doorgeeft.

Pauzes in de klas

Om 10.30 uur nemen we een hapje en een drankje. De kinderen stoppen het hapje/drankje in de bak die op de tafel achterin de klas staat.
Om 11.45 uur beginnen we met de lunch, hierbij zal de overblijf aanwezig zijn. Om 12.30 uur zal de eigen juf dit buiten weer overnemen.
De lunch houden de kinderen in de tas. De tassen hangen de kinderen in de ochtend aan de kapstok.

Gymdagen / -tijden
Woensdag: 11.50 uur - 12.25 uur van meester Kees.
Vrijdag: 13.10 - 13.45 van juf Annemieke.

Belangrijk:

Ophalen door ouders:
Op woensdag duurt gym tot het einde van de schoolochtend. Het is de bedoeling dat de ouders / verzorgers de kinderen daarom bij de gymzaal ophalen.
De gymspullen gaan op woensdag mee naar huis om te kunnen wassen.

Kleding & schoeisel
In groep 3 is het voor kinderen verplicht om tijdens de gymles sportschoenen te dragen.

U helpt enorm als:
Om alle 26 kinderen te helpen met omkleden, kunt u uw kind op woensdag en vrijdag makkelijke kleding en (sport-)schoenen met klittenband (i.p.v. veters) aan te laten doen / mee te geven.

Graag de gymspullen in een aparte tas mee naar school.

Verjaardag

Trakteren
In de klas wordt dit in de ochtend voor of na het buiten spelen gevierd met toezingen van de jarige, waarna ze mogen trakteren.
Tips voor de traktatie:  te denken valt aan mandarijntjes, stukjes kaas, , geregen druiven op een satéprikker, banaan of andere gezonde traktaties; we streven ernaar een gezonde school te zijn.

Klassen rondgaan
Vervolgens mag de jarige met twee vriendjes of vriendinnetjes langs de andere groepen 3 met hun traktatie voor de leerkrachten. Ze hebben dan een mooie kaart bij zich, waar de leerkrachten iets op schrijven.

Uitnodigingen
Naast het verjaardag vieren in de klas wordt het ook vaak thuis met een feestje gevierd. De kinderen worden dan uitgenodigd met een uitnodigingskaart. Uiteraard worden dan niet alle kinderen uit de groep uitgenodigd. Daarom willen we jullie vragen om de uitnodigingen niet in de klas uit te delen. Dit voorkomt onnodige teleurstellingen. Na schooltijd buiten is daar vast wel tijd voor.
Wilt u het ons even laten weten als de jarige job zijn/haar verjaardag viert?

Noodnummers
Wilt u op het formulier, aanwezig bij de leerkrachten, uw telefoonnummer (liefst meerdere) noteren waarop u te bereiken bent in geval van nood?

Klassenouders
Zonder klassenouders worden extra activiteiten erg lastig. Op de informatie-avond kunt u aangeven of u zich wilt opgeven. We hebben twee ouders hiervoor nodig.

Luizenouders

We zijn op zoek naar vier luizenouders. De ouders controleren voor en na de vakanties de kinderen op luizen.

Fietsen

Waar zetten we onze fietsen?
Sommige kinderen komen op de fiets naar school.
De plek waar je je fiets kan neer zetten is aan de voorkant van de school of aan de Asserstraatkant. (de plaats waar alle fietsen van groepen 3 t/m 6 zullen staan.) Natuurlijk zet je je fiets in een rek, zodat er in de pauze niemand over je fiets valt.

FOTOALBUM

Onder dit kopje staan alle foto's die gemaakt worden van de klas. U kunt natuurlijk ook uw eigen foto's aan ons geven, dan kunnen wij kijken of we die ook aan het fotoalbum kunnen toevoegen.