Vrij vragen buiten de schoolvakanties?

Hier moet u een formulier voor invullen.

Verzoek om vrijstelling

De wetgeving is duidelijk als het gaat om het verzoek om vakantie buiten de gewone vakanties. Dergelijke aanvragen mogen niet gehonoreerd worden!

Er is echter één uitzondering. Kinderen hebben elk jaar ongeveer 13 weken vakantie. Ouders hebben het recht om één keer per schooljaar met hun kinderen op vakantie te gaan, een gezinsvakantie. Wanneer u kunt aantonen dat u geen enkele mogelijkheid hebt om in die dertien weken met uw gezin op pad te gaan, wordt uw verzoek gehonoreerd. Hiervoor moet aantoonbaar zijn dat de aard van het beroep dusdanig is dat er binnen dit werk in geen enkele schoolvakantie vrij kan worden genomen.

Een werkgevers verklaring waaruit de specifieke aard van het beroep blijkt is dan noodzakelijk. Een eigen bedrijf als grond voor het verzoek tot vrijstelling is niet aan de orde. De wet geeft hiervoor geen toestemming.

Verder is mogelijk vrijstelling aan te vragen indien er sprake is van gewichtige omstandigheden (b.v begrafenissen, bruiloften).

Voor nadere inlichting verwijzen wij u graag naar de website van het Regionaal Bureau Leerplicht

en bij:

RBL-ZHN (regionaal bureau leerplicht)
Schuttersveld 9
8e verdieping
2316 XG Leiden
T (071) 5239000
F (071) 5239001
E info@rbl-zhn.nl

Hieronder kunt u een verzoek tot vrijstelling downloaden. Na invulling van pagina 1 en 2 kunt u het volledige formulier inleveren bij de administratie. Formulier